Poll

Vuurwerk?:

Gebruikerslogin

The Little Couple. Ik haat dat stel.

Geplaatst in door Marlies Brinkman op 27 januari, 2012 - 16:00

Ineens kregen ze een tweede serie. Dat kleine stel waar een reallife ding van is gemaakt. Ik begrijp het niet. Ja, ik begrijp dat je in een eerste seizoen wil laten zien wat kleine mensen qua aanpassingen hebben in hun huis en dat ze alles kunnen waarvan grote mensen denken: ‘Goh kunnen ze dat?’

Het is een slim stel. Met goede banen. Hij is het machomannetje en zij zo nu en dan ietwat hysterisch. Eerst val je een beetje op haar, doordat ze aandoenlijk klinkt, oogt en haar brede lach met witte tanden in eerste instantie prachtig is. Maar al snel verandert de adoratie in agressie. Het nasale gelach kwam mij na nog geen twee afleveringen mijn neus uit.

Wel vond ik het fascinerend hoe zij mooie kleine kleertjes liet maken door een designer. Ook vond ik het bijzonder te zien hoe ze, ondanks hun lengte, oplossingen zochten overal bij te kunnen en zij het huishouden samen prima kunnen handelen. Maar ook hoe de vrouw werkzaam is op een kinderafdeling in een ziekenhuis. Zij gaf eens een lezing in Miami, als ik het goed heb, en ik zag hem steeds in zijn aangepaste grote mooie auto naar zijn hippe kantoorbaan gaan. En allemaal in die op maat gemaakte serie. Net echte mensen.

Zij staat aan het roer en hij is een beetje de lullige underdog. Ook al doet hij vaak alsof dat niet zo is. Zo is hij het nu en dan niet eens met de kleine kenau, maar als zij haar irritante schaterlach opzet, is hij al snel weer overstag. Jammer.

Ik zag ze dus onlang weer. En besloot eens te kijken hoe het met het verwende kleine stel is. Ze willen nu kinderen. Zij lag met een haarnetje op een operatietafel in het ziekenhuis gekke geluiden te maken en hij werd met een ‘dirty magazine’ en een bekertje een kamer ingestuurd. Lieve hemel, ik was getuige van het feit dat er bij haar vol spanning op een ei werd gewacht en hoe hij oververhit met een bekertje sperma het kamertje uit kwam lopen. Te laat. De artsen vertelden dat ze net te laat was, haar ei was deze maand niet meer te vangen.

Maar, positief als zij is, begon ze, wederom, nasaal te schateren en de woorden ‘yeah well..’ en ‘It’s just too late..’ kwamen vol bloemenpracht over haar rij witte tanden en zij lachte nogmaals naar de camera. De artsen vertelden hoe ‘amazing’ zij is en ‘how special those people’ zijn.

Ik heb werkelijk niets met die mensen. En dat heeft niks met hun lengte te maken. Want in het dagelijks leven vind ik aanstellerige types met een hysterisch randje en manipulatief gedrag gewoon ook niet leuk.

Dus ook niet als ze minstens één meter achtenzeventig zijn.

***
Marlease, aangenaam. Ik begrijp er soms niks van, maar ik snap alles! En sommige kansloze tv-programma's vind ik wel erg fijn!

Bekijk alle logs van Marlies Brinkman

Het zou opvallend genoemd kunnen worden dat ik, als radiomeisje, geen...
Het eerste seizoen van Heel Holland Bakt is compleet aan me voorbij ge...
Het wordt kouder en vroeger donker. Reden genoeg voor de gemiddelde Ne...
Ik als nagellak meisje (serieus nooit ongelakte nagels, can’t help it)...
Toen ik De kinderhater uit had, werd ik boos. Heel boos. Niet omdat ik...
Niets dan lof voor wetenschappers als Erik Scherder; mensen die aanste...
Veel mensen zijn druk, doen druk, denken druk, hebben het gewoon druk...
Ruim drie jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Jullie hebben mi...
Violet Weston (Meryl Streep) heeft mondkanker en is niet een van de ma...
Het verhaal speelt zich af in het Texas Hill County begin jaren '70. E...
In de nieuwe spectaculaire actie-avonturenfilm 47 Ronin speelt Keanu R...
Journaliste Susannah Cahalan leidt een normaal leven, als ze op haar 2...

Ik daarentegen vind het een onwijs ongelofelijk lief mens, een voorbeeld voor velen, ook over hoe binnen een relatie met elkaar om te gaan. Ze laten zien dat je ook als welgestelden heel erg aardig en niet omhoog gevallen hoeft te zijn en nog heel veel goeds kunt doen en het ondanks beperkingen heel ver kunt stoppen en altijd positief kunt blijven. Zou niet weten wanneer ze zich als een Kenau gedraagt, vind daar in je blog trouwens ook geen voorbeeld van.
Heb veel respect voor het feit dat ze de meest intieme stukjes van hun leven laten velen en groot deel van hun privacy hiervoor opgeven. Als de gemiddelde mens maar slechts een klein stukje van de wilskracht beleefdheid en instelling van dit stel zou hebben zou de wereld er al een stukje mooier uitzien.
D

Belachelijk, jouw reactie, als je t niks vindt kijk je toch gewoon niet?? De Pfaffs doen t ook, daar vind ik nou niks aan maar daar kijk ik dus ook niet meer naar. Ieder zn meug, ik vind t een hele leuke serie om naar te kijken en ik heb grote bewondering voor ze!

Ik bedoelde met 'jouw reactie' dus het allereerste schrijven, die persoon die de serie niks vindt...

ik vind dat je nu erg onrespectvol (is dat een woord?) bent naar deze mensen
ja, zij kunnen er niks aan doen en nee, die eigenschappen zijn gewoon hun karakter. dat jij ze niet mag is jouw probleem, maar ga dan niet hier lopen zaniken.

Goh,wat die eerste dame schrijft is duidelijk een afspiegeling een afspiegeling van haarzelf..............!

mee eens dat dat gehinnik uiterst vervelend overkomt. Om die reden kijk ik ook niet meer

Nieuwe reactie inzenden

 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <object> <embed> <iframe> <script> <param> <i> <b> <code> <center> <quote> <u>
 • You can use BBCode tags in the text. URLs will automatically be converted to links.
 • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • tweetmeme.com
  • facebook.com
  • youtube.com
  • break.com
  • pinkbullets.nl
  • flabber.nl
  • metacafe.com
  • dailymotion.com
  • myspace.com
  • hyves.nl
  • twitter.com
  • nu.nl

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Reactie inzenden via Facebook