Poll

Vuurwerk?:

Gebruikerslogin

Tweeëntwintig

Geplaatst in door Soof op 1 juni, 2011 - 07:45

Ik ben Sofie en ik ben tweeëntwintig. Ik ben veranderd de afgelopen jaren, volwassener geworden. Ik ben een jonge vrouw en geen meisje meer. Ik voel me echter nog steeds een meisje. En soms vraag ik me af in hoeverre ik nou eigenlijk echt ben veranderd.

Blijven sommige emoties niet altijd een beetje hetzelfde gedurende je leven? Dat is iets dat wel eens door mijn hoofd schiet. Op sommige situaties reageer je vaak toch nog steeds hetzelfde als, zeg, tien jaar geleden. Ook al heb je iets al eerder meegemaakt, toch blijft je reactie vaak hetzelfde. Of dit te maken heeft met je persoonlijkheid, met onzekerheid of iets anders; ik weet het niet zo goed.

Toen ik klein was begon ik vrijwel gelijk te huilen als iemand in mijn omgeving iets overkomen was. Toen mijn opa van een trapje donderde, toen een klasgenootje verongelukte. Misschien dat het met mijn angst voor het verliezen van dierbaren te maken heeft, maar toen mijn moeder belde om te vertellen dat mijn oma is gevallen en haar bekken heeft gebroken, schoot ik acuut vol. De mensen waarvan ik houd mogen geen pijn hebben en al helemaal niets ergers. Klaar.

Ook heb ik een kersvers vriendje. Ik ben vreselijk verliefd, in de wolken en meer van dat soort dingen. Ik had het idee dat ik afgelopen half jaar een stoer en onafhankelijk wijf was geworden. Ach welnee. Als hij (voor de grap, Sofie, het was voor de grap) zegt dat hij onze werkgroepbegeleidster een lekker wijf vindt, word ik meteen chagrijnig. En dat blijft de hele dag zo. Mijn meisjesachtige onzekerheid is toch nog niet helemaal verdwenen. Werkelijk. Waarom ga ik niet gelijk de Libelle zitten lezen en een doos tampons kopen?

En dan nog zoiets; vuurwerk. Als klein kind was ik als de dood voor vuurwerk. Niet om het vuurwerk op zich, maar om het geluid. Ik verdroeg totaal geen harde, abrupte geluiden. Knallende ballonnen? Vingers in mijn oren. Onweer? Achter de bank. Vuurwerk? Blinde paniek. Door de jaren heen werd het minder. Je gaat het relativeren; het is maar een knal. En toch; met oud en nieuw zit ik gewoon weer met oordopjes in mijn oren vastgeklampt aan het lichaam van degene bij wie ik achterop de fiets zit. Zodra ik binnenshuis en onder vrienden ben gaat het vaak wel prima, maar als het zo dichtbij en hard is, word ik nog steeds helemaal gek.

Relativering en verstand kunnen kennelijk toch nooit helemaal op tegen onze primaire gevoelens. Gevoelens van angst of onzekerheid. Ik ben ervan overtuigd dat naarmate je dingen ervaart, het wel wat minder wordt. Gebagatelliseerd. Maar of het ooit helemaal verdwijnt, vraag ik me af. Maar misschien is dat ook niet zo erg.

***
Soof verbaast zich soms gewoon een beetje over het feit dat ze nog steeds heftig kan reageren op kleine dingetjes. Maar ze is ook wel een beetje een stoer wijf, hoor. Check d'r andere logs maar!

Bekijk alle logs van Soof

Het zou opvallend genoemd kunnen worden dat ik, als radiomeisje, geen...
Het eerste seizoen van Heel Holland Bakt is compleet aan me voorbij ge...
Het wordt kouder en vroeger donker. Reden genoeg voor de gemiddelde Ne...
Ik als nagellak meisje (serieus nooit ongelakte nagels, can’t help it)...
Toen ik De kinderhater uit had, werd ik boos. Heel boos. Niet omdat ik...
Niets dan lof voor wetenschappers als Erik Scherder; mensen die aanste...
Veel mensen zijn druk, doen druk, denken druk, hebben het gewoon druk...
Ruim drie jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Jullie hebben mi...
Violet Weston (Meryl Streep) heeft mondkanker en is niet een van de ma...
Het verhaal speelt zich af in het Texas Hill County begin jaren '70. E...
In de nieuwe spectaculaire actie-avonturenfilm 47 Ronin speelt Keanu R...
Journaliste Susannah Cahalan leidt een normaal leven, als ze op haar 2...

Nieuwe reactie inzenden

 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <object> <embed> <iframe> <script> <param> <i> <b> <code> <center> <quote> <u>
 • You can use BBCode tags in the text. URLs will automatically be converted to links.
 • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • tweetmeme.com
  • facebook.com
  • youtube.com
  • break.com
  • pinkbullets.nl
  • flabber.nl
  • metacafe.com
  • dailymotion.com
  • myspace.com
  • hyves.nl
  • twitter.com
  • nu.nl

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Reactie inzenden via Facebook