Poll

Vuurwerk?:

Gebruikerslogin

Een kat kan echt niet

Geplaatst in door Martje op 22 februari, 2011 - 16:04

De kat mag dan overal bij zijn. Overal. En alles wat de kat doet is schattig. Mannen houden niet van schattig (publiekelijk). Maar iedere zichzelf respecterende man zal zowel de rode zee bevaren als een kat in de ogen staren.

Vorige week in een fijne nieuwe aflevering van House, had Wilson opeens een kat. House sloeg hiervan op tilt, want geen enkele zichzelf respecterende man, met enige hoop op een goede ketspartij, heeft een kat. En ik ben het met House eens.

Persoonlijk ken ik een paar mannen die een kat hebben. Al geruime tijd een kat hebben. Helemaal blij en content met het harige beestje zetten ze je op de bank en die kat staart je aan. Heel vervelend. Het signaal van een alleenstaande man met kat is niet bepaald prettig. House noemt het "het spinster effect". Het oude crazy cat lady syndroom.

Het getuigt van eenzaamheid. En dat is niet aantrekkelijk. Heel tegenstrijdig getuigt het ook van zorgzaamheid en de drang tot verzorgen, liefde en aandacht. Maar toch is het niet aantrekkelijk.

Is dit dan een stigma van de eenzame oude vrouw? Nooit getrouwd, geen familie, de eeuwige vrijgezel. Met vijf katten. Vrouwen alleen met een kat lijken wel sociaal beter geaccepteerd. Hoewel het angstbeeld van alleen sterven en dat de kat je dan aanvreet denk ik wel bij iedereen op het netvlies staat.

Bij navraag onder de mannen in mijn mannenbestand, kwam heel duidelijk naar voren dat een vrouw, alleen, met kat, ook niet bepaald het meest opwindend is. Zeker als de vrouw al geruime tijd alleen met de kat is. De kat mag dan overal bij zijn. Overal. En alles wat de kat doet is schattig. Mannen houden niet van schattig (publiekelijk). Maar iedere zichzelf respecterende man zal zowel de rode zee bevaren als een kat in de ogen staren.

Huisdieren zijn tof, sociaal en je bent niet alleen. Niemand heeft iets tegen huisdieren. Daarom ben ik ook zo verschrikkelijk pissig dat ik al achttien jaar met een kat zit. Achttien jaar geleden was het leuk, nu zit ik in de kritieke gevarenzone, om als oude vrijster aangezien te worden, mét kat, mocht ik alleen door het leven gaan. Niet alleen daarom, want het is ook een eigengereide, verschrikkelijk lieve en schattige trut. Het beestje is bijna negentien en zal niet heel lang meer heel vervelend en schattig zijn. En met geen enkel goed fatsoen kan ik weer een kat nemen als ze besluit voor eeuwig te blijven slapen.

Wat het nog erger maakt; de overkill aan cuteness overload kitten plaatjes en filmpjes!

***

Ben ik lekker filmpjes aan het kijken, kom ik nog om ieder ander filmpje een kattenfilmpje tegen. En ik vind ze allemaal leuk.

Ook leuk, lekker lezen.

Bekijk alle logs van Martje

Het zou opvallend genoemd kunnen worden dat ik, als radiomeisje, geen...
Het eerste seizoen van Heel Holland Bakt is compleet aan me voorbij ge...
Het wordt kouder en vroeger donker. Reden genoeg voor de gemiddelde Ne...
Ik als nagellak meisje (serieus nooit ongelakte nagels, can’t help it)...
Toen ik De kinderhater uit had, werd ik boos. Heel boos. Niet omdat ik...
Niets dan lof voor wetenschappers als Erik Scherder; mensen die aanste...
Veel mensen zijn druk, doen druk, denken druk, hebben het gewoon druk...
Ruim drie jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Jullie hebben mi...
Violet Weston (Meryl Streep) heeft mondkanker en is niet een van de ma...
Het verhaal speelt zich af in het Texas Hill County begin jaren '70. E...
In de nieuwe spectaculaire actie-avonturenfilm 47 Ronin speelt Keanu R...
Journaliste Susannah Cahalan leidt een normaal leven, als ze op haar 2...

Schijt aan hebben. Cats rule. Punt.

afbeelding van Nicky

Ik vind katten verschrikkelijk. De mensen die ze hebben vind ik vaak niet verschrikkelijk. Maar als ik dan zeg: "ik vind ze zo onbetrouwbaar; mijn ervaring is dat je ze het ene moment lekker kunt kroelen en wat lekkers geven en het andere moment begint het beest te sissen en heb je een kras op je arm", dan zegt de kattenhouder: "nee joh, de mijne niet hoor!"... En dan ben ik ook nog eens allergisch voor de schattige pluizenbeesten. Doe mij maar een hond. Al zijn daar dan weer minder über schattige filmpjes van te vinden.

Ik heb exact vijf katten, waarvan twee relatief onvrijwillig. Ik vind die beesten geweldig, ik kan niet ze naar kijken zonder ze grappig te vinden op één of andere manier. Als een man een kat heeft getuigt het maar van één ding; hij houdt van katten. Ik ken genoeg mannen met katten die -niet- zorgzaam zijn en ik ken ook eenzame mannen -zonder- kat.

Als je een halve petting zoo in je huis hebt, is het een ander verhaal. En katten zijn walgelijk grappig en geweldig. Dat is het hele probleem...

een kat spiegelt het karakter van zijn/haar huiseigenaar, ik ken ook een kat die t ene moment lief is en t volgende uithaalt, maar dat doet zijn eigenaresse ook....

btw Nicky, als jij katten verschrikkelijk vind en ze toch wilt aaien, ben jij dan betrouwbaar??

afbeelding van Nicky

Haha, wat een vreemde reactie! Ze zien er natuurlijk schattig uit, dus ga ik ze aaien (wat ook wél goed kan gaan), maar door mijn angst voor een krabpoging, houd ik er liever gauw weer mee op. Ik heb ze ook vaak juist naar anderen uit zien halen én ik ben er zeer allergisch voor, dus het werkt allemaal niet mee. Ben ik hierom in jouw ogen niet of minder betrouwbaar?

Beste Nicky ik denk dat je inderdaad niet betrouwbaar bent
als je een kat aait terwijl je een hekel aan katten hebt.
Dat katten zovaak naar jou uit halen zegt wel iets over je
want mij overkomt dat echt zelden.
Je lichaamstaal is denk ik niet positief de kat voelt zich
niet ontspannen bij je en katten(dieren in het algemeen) voelen
goed aan hoe mensen zijn ,mensen die gebeten of gekrabt worden
zijn meestal mensen die je niet kunt vertrouwen het dier voelt
dat aan en wil aan geven: laat mij met rust ik vertrouw je niet

Nieuwe reactie inzenden

 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <object> <embed> <iframe> <script> <param> <i> <b> <code> <center> <quote> <u>
 • You can use BBCode tags in the text. URLs will automatically be converted to links.
 • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • tweetmeme.com
  • facebook.com
  • youtube.com
  • break.com
  • pinkbullets.nl
  • flabber.nl
  • metacafe.com
  • dailymotion.com
  • myspace.com
  • hyves.nl
  • twitter.com
  • nu.nl

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Reactie inzenden via Facebook