Poll

Vuurwerk?:

Gebruikerslogin

Situaties waarin je bepaalde personen niet wilt tegenkomen

Geplaatst in door NicFinch op 5 augustus, 2010 - 08:14

Ken je dat? Je bent je in de sportschool helemaal in het zweet aan het werken (Lees: geen make-up, sloom haar en een hoofd als een tomaat), kom je net diegene tegen die je onder geen beding wilt zien in de sportschool. Er zit maar één ding op: vluchten.

Wat konden we doen? We voelden ons allebei ongemakkelijk, omdat die ene collega die altijd een grote mond heeft en het leuk vindt om vrouwen te bekritiseren, nou net moest gaan sporten toen wij hetzelfde wilden doen. En het feit dat wij wilden sporten komt nou ook niet elke dag voor. Als twee puberende meisjes wisten we niet hoe snel we ons uit de voeten moesten maken. Nog even hebben we getwijfeld of we niet gewoon terug zouden gaan, maar nee. We gaven ons gewonnen en de sportschool was voor hem.

Sommige openbare plekken moeten verboden worden voor bepaalde personen. Zo moet de sportschool vrij worden gemaakt van seksistische collega’s en enge buurmannen. Zo moet de bibliotheek vrij blijven van die gluiperd die je altijd tegenkomt op plekken waar jij je bevindt en zo moet jouw favoriete restaurantje verboden worden voor je ex, die toevallig hetzelfde favoriete restaurantje heeft (waar jullie vroeger samen altijd kwamen).

Oude vriendinnen, die je nu niet meer kan luchten of zien, moet ook de toegang worden ontzegd tot bepaalde cafés en andere ontspanningsplekken. Niets is zo vervelend wanneer je vrij van werk even helemaal wilt ontspannen en je vervolgens tegen die schijnheilige kop van een oud vriendinnetje moet kijken. Maar wat te doen? Weglopen of pontificaal blijven zitten en hopen dat de ander zich gewonnen geeft en jou terrein geeft tot de bar?

Het zijn de ongeschreven wetten van de plekken waar je mensen tegenkomt die je niet wilt zien. Iedereen maakt die momenten meerdere malen mee. Maar wat doe jij? Waar ik in ieder geval echt een hekel aan heb, is aan het eeuwenoude spelletje van ‘ik doe net of ik jou niet zie en jij doet net of je mij niet ziet’. Aaarggh, dat is misschien nog wel de meest ongemakkelijke situatie. Dan is een ontmoeting met die collega, terwijl jij in een genante positie op een bal zit, misschien zo gek nog niet.

Bekijk alle logs van NicFinch

Het zou opvallend genoemd kunnen worden dat ik, als radiomeisje, geen...
Het eerste seizoen van Heel Holland Bakt is compleet aan me voorbij ge...
Het wordt kouder en vroeger donker. Reden genoeg voor de gemiddelde Ne...
Ik als nagellak meisje (serieus nooit ongelakte nagels, can’t help it)...
Toen ik De kinderhater uit had, werd ik boos. Heel boos. Niet omdat ik...
Niets dan lof voor wetenschappers als Erik Scherder; mensen die aanste...
Veel mensen zijn druk, doen druk, denken druk, hebben het gewoon druk...
Ruim drie jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Jullie hebben mi...
Violet Weston (Meryl Streep) heeft mondkanker en is niet een van de ma...
Het verhaal speelt zich af in het Texas Hill County begin jaren '70. E...
In de nieuwe spectaculaire actie-avonturenfilm 47 Ronin speelt Keanu R...
Journaliste Susannah Cahalan leidt een normaal leven, als ze op haar 2...

Ik verhuis zo nu en dan. Maakt het probleem een stuk minder frequent ;-)
Wat dan wel weer gebeurt is dat je vaker mensen op je vakantie tegen begint te komen. Ik ben er nog niet achter hoe dat mechanisme nou precies werkt. Of ik ken gewoon steeds meer mensen vanwege ouder worden. Ofzo.

Ik haat ook het spelletje 'ik doe net of ik jou niet zie'. Daarom zeg ik mensen die dat geintje bij mij dreigen te flikken altijd zo amicaal gedag (en desnoods noem ik ze bij naam waar al hun vrienden bij zijn zodat er geen twijfel meer over bestaat dat ze me kennen) dat zij niet meer weten waar ze het hebben, en snel de andere (kant van de) ruimte opzoeken. Deze zou ik overigens niet proberen bij de door jou genoemde gluiperd.

afbeelding van NicFinch

Jaaa I know what you mean! Heel vervelend als chicks dat doen. Ik heb dan ook vaak de neiging om juist diegene heel aardig gedag te zeggen, op die manier heb jij ook geen reden meer om je ongemakkelijk te voelen!! :)

Nieuwe reactie inzenden

 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <object> <embed> <iframe> <script> <param> <i> <b> <code> <center> <quote> <u>
 • You can use BBCode tags in the text. URLs will automatically be converted to links.
 • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • tweetmeme.com
  • facebook.com
  • youtube.com
  • break.com
  • pinkbullets.nl
  • flabber.nl
  • metacafe.com
  • dailymotion.com
  • myspace.com
  • hyves.nl
  • twitter.com
  • nu.nl

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Reactie inzenden via Facebook