Poll

Vuurwerk?:

Gebruikerslogin

Ik ben Willeke en ik ben verslaafd

Geplaatst in door Willeke op 19 mei, 2010 - 15:02

Hi Willeke! It’s sharetime. Een paar maanden geleden, mijn eerste keer, had ik mijzelf nooit geloofd dat ik dit zou moeten toegeven. Maar: “It’s time”.

Het is begonnen met slechts een keer in het jaar en dan echt voor een gelegenheid, maar nu ben ik een paar maanden verder en betrap ik mezelf erop dat ik afgelopen week wel drie keer een “relapse” gehad. Het is nu echt een serieuze verslaving; ik merk dat ik niet meer zonder kan.

Ik ben verslaafd aan nagellak. Aan het kopen van nagellak. Aan het kopen van nagellak. Aan het nagellakken als bezigheid.

Het begon allemaal een paar maanden terug. Ik was drie maanden op reis in Australië en daar droeg iedereen nagellak. Nu ben ik normaliter niet zo’n kuddedier die zich in elk modebeeld of trend schikt, maar nu was het anders. De felle vrolijke kleurtjes daagden me uit, ze flirtten met me en na mijn eerste potje was er geen houden meer aan. Het begon heel onschuldig met de standaardkleuren. Roze tinten, je kent het wel. Maar al gauw maakte ik de stap naar de veel ingrijpendere kleuren. Zeegroen, lichtgroen, mat grijs, paars, lila, neonroze. Hoewel het in Australië niet zo zeer in de gaten liep – ik bevond me immers in een land vol lotgenoten – reageerde iedereen in Nederland geschokt.

Op de gezichten viel af te lezen dat ze dit nooit van mij verwacht hadden. Ik was toch sterker dan dit. Ik heb mij toch altijd kunnen verzetten tegen groepsdruk. Ik wimpelde de zorgelijke opmerkingen af en zei dat het gewoon een “fase” was en dat het wel zou overwaaien. Toch had ik het niet onder controle. Ik begon te liegen over mijn steeds groter wordende “stash”. Ik leende geld van vriendinnen als ik even geen geld bij me had om een potje te kopen. Ik kwam te laat op afspraken omdat ik dan nog “even snel thuis wat moest doen”.

Het begon mij en mijn nagels op te breken. Letterlijk. Ik kreeg gele uitslag, hoofdpijn van de acetondampen, mijn nagels begonnen te scheuren en te brokkelen en toen mijn favoriete nagellak op was en ik een onstuimige huilbui kreeg vol nostalgie naar “The Land also known as Nailpolish Heaven” moest ik toch echt toegeven aan mijn verslaving.

Ik erken dat deze situatie geestelijk, fysiek, maar ook financieel onhoudbaar is en dat ik dit serieus moet nemen. Het zal moeilijk worden, want overal waar ik kom word ik in de verleiding gebracht. Zeker nu het mooier weer wordt en ik niet alleen met schitterend gelakte vingernagels geconfronteerd wordt, maar nu ook moet “dealen” met gekleurde tenen in zomers schoeisel. Bovendien is het helemaal hot en happening in het huidige modebeeld. Er bestaan zelfs matching lakjes voor auto’s, dus nu heb ik een nagellak in de kleur van mijn fiets en een nagellak in de kleur van mijn zonnebril. Het is hopeloos.

Ik kan mijzelf niet dwingen om “cold turkey” af te kicken. Daarom ben ik van plan het af te bouwen. Stap voor stap. Kleur voor kleur. Van excentrieke, spattende kleuren als mijn ”NOTD” (Nail of the Day) Kermit de Kikker groen naar de Nailpolish Freak Nightmare: de French Manicure. Zo 2009!

Ik heb een zware weg te gaan...

Bekijk alle logs van Willeke

Het zou opvallend genoemd kunnen worden dat ik, als radiomeisje, geen...
Het eerste seizoen van Heel Holland Bakt is compleet aan me voorbij ge...
Het wordt kouder en vroeger donker. Reden genoeg voor de gemiddelde Ne...
Ik als nagellak meisje (serieus nooit ongelakte nagels, can’t help it)...
Toen ik De kinderhater uit had, werd ik boos. Heel boos. Niet omdat ik...
Niets dan lof voor wetenschappers als Erik Scherder; mensen die aanste...
Veel mensen zijn druk, doen druk, denken druk, hebben het gewoon druk...
Ruim drie jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Jullie hebben mi...
Violet Weston (Meryl Streep) heeft mondkanker en is niet een van de ma...
Het verhaal speelt zich af in het Texas Hill County begin jaren '70. E...
In de nieuwe spectaculaire actie-avonturenfilm 47 Ronin speelt Keanu R...
Journaliste Susannah Cahalan leidt een normaal leven, als ze op haar 2...

*applausje*

Toegeven is het moeilijkst.

Nieuwe reactie inzenden

 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <object> <embed> <iframe> <script> <param> <i> <b> <code> <center> <quote> <u>
 • You can use BBCode tags in the text. URLs will automatically be converted to links.
 • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • tweetmeme.com
  • facebook.com
  • youtube.com
  • break.com
  • pinkbullets.nl
  • flabber.nl
  • metacafe.com
  • dailymotion.com
  • myspace.com
  • hyves.nl
  • twitter.com
  • nu.nl

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Reactie inzenden via Facebook