Poll

Vuurwerk?:

Gebruikerslogin

Lieve Lara, ik heb een probleem! Aflevering 74

Geplaatst in door Lara op 11 januari, 2010 - 12:04

Quote:
Ik zit met een ernstig probleem. Een seksloze relatie. Ik ben 31, heb 3 kids, en mijn partner is 39. Ik wil wel seks met hem, maar hij niet. Hij ontwijkt mij door bij de kids in bed te kruipen, als ze bang zijn.

Quote:
Ik heb het al vaak bespreekbaar gemaakt, vandaag ook weer. Hij woont voor zijn werk gedeeltelijk in Spanje, en komt om de 2 weken terug. Ik dacht dat dit een goede impuls was voor onze relatie, maar nee. Ook dit gaat niet werken.

Ik sta op het punt om gewoon vreemd te gaan, want ik ga mezelf geen seks onthouden. Alleen hij wil dat absoluut niet. Maar ik kan zo niet verder. Ik weet ook dat mijn partner super trouw aan mij is.

Wat moet ik nou? Ik ben open en eerlijk tegen hem. Maar dit probleem
speelt al jaren. En steeds ben ik diegene die het bespreekbaar maakt, en dan gaat het 1 of 2 keer goed, en dat is het weer volledig mis.

Ik vind het ook zo genant allemaal! Het maakt mij heel erg verdrietig. Ik weet dat ik er goed uit zie, ik werk ook aan mijn lijf, sport veel, maak me iedere dag op, ik kleed me iedere dag weer anders en verzorgd. Maar hij is niet te verleiden.

Gr. Heidy

Och Heidy,

Dit is een bekend en erg naar probleem. Steeds vaker om me heen hoor ik vrouwen klagen over mannen die geen seks willen. En het nare is, juist door het bespreekbaar te maken, lijkt het wel alsof het probleem erger wordt, seks wordt dan helemaal een issue.

Ik begrijp dat je je schaamt en je rot voelt, maar onthoud alsjeblieft dat dit NIET aan jou ligt. De Nederlandse man (en ook die van jou) wil blijkbaar op een bepaald punt in de relatie geen seks meer. En de Nederlandse vrouw is het beu om steeds afgewezen te worden.

Vreemdgaan lijkt dan een aantrekkelijk alternatief, maar het lost niets op. Ja, je hebt seks, maar je maakt je relatie dan wel nog wankeler dan ze al is.

Is het libido van je man helemaal verdwenen of alleen tussen jullie? Met andere woorden, masturbeert hij wel nog, kijkt hij naar porno? Indien het laatste, dan is het wat makkelijker. De lust is er dan wel nog, maar het is gewoon 'gemakkelijker' om alleen even snel te ontladen in plaats van dat hele 'gedoe' aan te gaan wat bij seks hoort.

Hoe is de rest van jullie relatie? Is dit het enige wat er mis is, of speelt er meer? Vaak als je de andere problemen op weet te lossen, komt de seks vanzelf ook weer goed. Slikt je man medicijnen? Bepaalde anti-depressiva zorgen bijvoorbeeld voor een verlaagd libido. In dit geval is het een goed idee om samen met zijn arts te gaan praten en naar alternatieve medicatie te kijken.

Kortom, er kan hier van alles aan de hand zijn en ik heb te weinig informatie om je echt goed te kunnen helpen. Praat nog een keer goed met je man, maar niet over seks. Vraag of hij nog gelukkig is, wat zijn dromen zijn, zijn idealen... Jullie gebrek aan seks zou ook best aan omgevingsfactoren kunnen liggen en dat valt op te lossen. Hoe dan ook, los het samen op, eventueel met hulp van buitenaf. Want vreemdgaan of zo door blijven modderen gaat je uiteindelijk je huwelijk kosten en dat moet je hem ook duidelijk maken.

Veel succes!
Liefs,
Lara

Ook een probleem? Mail
Meer Lara?

Bekijk alle logs van Lara

Het zou opvallend genoemd kunnen worden dat ik, als radiomeisje, geen...
Het eerste seizoen van Heel Holland Bakt is compleet aan me voorbij ge...
Het wordt kouder en vroeger donker. Reden genoeg voor de gemiddelde Ne...
Ik als nagellak meisje (serieus nooit ongelakte nagels, can’t help it)...
Toen ik De kinderhater uit had, werd ik boos. Heel boos. Niet omdat ik...
Niets dan lof voor wetenschappers als Erik Scherder; mensen die aanste...
Veel mensen zijn druk, doen druk, denken druk, hebben het gewoon druk...
Ruim drie jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Jullie hebben mi...
Violet Weston (Meryl Streep) heeft mondkanker en is niet een van de ma...
Het verhaal speelt zich af in het Texas Hill County begin jaren '70. E...
In de nieuwe spectaculaire actie-avonturenfilm 47 Ronin speelt Keanu R...
Journaliste Susannah Cahalan leidt een normaal leven, als ze op haar 2...

Het is een bekend feit dat mannen onder financiële druk erg moe worden, en als mannen chronisch moe zijn verdwijnt de zin in seks.

Uit mijn eigen ervaring, mijn manier van seks hebben verschilde van de hare. Ik heb veel gedaan om haar tegemoet te komen maar je kan niet dwingen waar je wel en niet opgewonden van wordt.
We gingen langs elkaar heen lopen en ze wees mij vaak af als ik initieerde. Dat maakte me onzeker en ik ben op een gegeven moment gestopt met initiatief nemen, want ik wilde niet meer afgewezen worden.

Daardoor nam ook de behoefte af. Nu is de relatie over en ik heb ook even een nieuwe relatie gehad, en we pasten zoveel beter bij elkaar, het lag gewoon aan de combinatie, niet aan haar of aan mij.

Nieuwe reactie inzenden

 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <object> <embed> <iframe> <script> <param> <i> <b> <code> <center> <quote> <u>
 • You can use BBCode tags in the text. URLs will automatically be converted to links.
 • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • tweetmeme.com
  • facebook.com
  • youtube.com
  • break.com
  • pinkbullets.nl
  • flabber.nl
  • metacafe.com
  • dailymotion.com
  • myspace.com
  • hyves.nl
  • twitter.com
  • nu.nl

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Reactie inzenden via Facebook