OEPS!

De pagina die je zoekt bestaat niet meer. Op 30-12-2014 is Pinkbullets van eigenaar veranderd en is een deel van het archief verwijderd. Zo’n 300 artikelen zijn overgebleven en kunnen via de zoekfunctie teruggevonden worden. De overige artikelen kun je terugvinden via archive.org

Angelina Jolie in overgang na verwijderen eierstokken

Angelina Jolie weet als geen ander dat kanker geen grapje is. Haar moeder, oma en tante overleden aan kanker, en Jolie zelf is ook draagster van het ‘kankergen’ BRCA1. Twee jaar geleden liet ze preventief haar borsten verwijderen en vandaag verraste ze de wereld met het bericht dat ze in de overgang zit, omdat haar eierstokken ook verwijderd zijn. In plaats van dit stil te houden, schrijft en spreekt ze er uitgebreid over en daarmee kan ze levens redden.

Lees verder

Achterlijk wetsvoorstel: verraad een transgender en verdien $2000

Net als je denkt dat de Republikeinen in de VS wel door hun meest achterlijke ideeën heen zijn, word je toch weer verrast door een wet die niets anders kan zijn dan een kinderachtige trollactie. Als het aan vertegenwoordiger Gilbert Peña ligt, krijgen scholieren die een toiletruimte op school moeten delen met een transgender, een schadevergoeding van $2000 als ze de transgender en de school aangeven.

Lees verder

Hoax: IS heeft Koerdische moeder níet haar eigen zoon laten opeten

Het is een waar gruwelverhaal; een Koerdische vrouw gaat naar het hoofdkwartier van IS om haar ontvoerde zoon te zien. Omdat de barbaren van IS de lulligste niet zijn, geven ze haar een warme maaltijd, die de vrouw prima smaakt. Als ze klaar is met eten, verklappen de strijders van IS dat het malse vlees haar zoon was. Verschrikkelijk. En gelukkig niet waar.

Lees verder

Dancing Man bewijst dat de wereld goed is

Soms komen er op internet foto’s voorbij waarvan de tranen in je ogen springen. Mishandelde kinderen, doodgeslagen honden of mensen die zo erg voor schuit worden gezet, dat je hun pijn voelt. In de laatste categorie valt voor mij de foto van dancing man. Een dikke man die vrolijk danst, wordt uitgelachen en vervolgens sip naar de grond staart. Mijn hart brak.

Lees verder

Serendipiteit: dom geluk of een waardevolle troef?

Soms vind je iets op een plek, waar je niet verwacht had iets te vinden. Of waarvan je überhaupt niet had voorzien dat het op je pad zou komen. Soms zoek je ergens, om iets aangereikt te krijgen vanuit een andere hoek. Dit wordt serendipiteit genoemd. Een interessant fenomeen, want is het dom geluk dat iets waardevols plotseling zijn weg vindt naar jou, of is je eigen beoordelingsvermogen en kennis toch in het spel?

Lees verder

Stigmatisering van psychische aandoeningen door media is schadelijk

Nederland loopt op veel vlakken voor, maar op het gebied van stigmatisering van psychische aandoeningen, lopen we helaas hopeloos achter. Schizofrenen zijn enge potentiële moordenaars, een ‘verward persoon’ is net zo gevaarlijk als een ‘verdacht pakketje’ en mensen met een psychische aandoening zijn onvoorspelbaar, onbekwaam en gevaarlijk. Als je echter weet dat 42,7% van alle Nederlanders (!!!) een psychische aandoening heeft, is het nog absurder dat er nog zo’n taboe rust op psychische problemen en dat patiënten zo gestigmatiseerd worden.

Lees verder

Revolutie: Wie is Özgecan Aslan en waarom moest ze dood?

Vorige week werd de 20-jarige Özgecan verkracht, verminkt en vermoord. Gebeurt vaker, ze is een van de zoveel mensen die nodeloos om het leven gebracht wordt. Gewoon, omdat het kan. Maar het verhaal van Özgecan is net even anders, en het lijkt erop dat haar dood vorige week een revolutie in gang heeft gebracht. Een korte samenvatting voor demense!

Lees verder

Pubers worden NIET crimineel van muziek

Eens in de zoveel tijd komen mensen tot de constatering dat sommige dingen behoorlijk klote zijn, en zoeken we naar een oorzaak. De ene keer is het de schuld van games dat jongeren ontsporen, deze keer is muziek weer aan de beurt. Steeds weer verschijnen er nieuwe “onderzoeken” waaruit zou moeten blijken hoe gevaarlijk muziek is voor beïnvloedbare pubers. Van hiphop ga je moorden, van punk ga je drugs gebruiken en van pop word je promiscue. Het zal geen verrassing zijn; al dit soort onderzoeken zijn onzin.

Lees verder